8 sfaturi pentru optimizarea profilului de LinkedIn
LinkedIn este o platforma sociala, care folosita corect ofera un mare avantaj de marketing proprietarilor de afaceri. Iata cateva sfaturi foarte utile cu privire la crearea unui profil LinkedIn care sa te ajute in campaniile de promovare social media.
In primul rand, apare intrebarea: D
e ce un proprietar de IMM, care nu cauta un job, ar avea nevoie de un profil de LinkedIn?
Spre deosebire de alte site-uri sociale, LinkedIn nu este locul unde sa transmiti mesaje “amuzante” despre produsele sau serviciile tale. Este in schimb locul perfect de networking unde utilizatorii pot crea conexiuni cu alte persoane din aria lor de interes pentru a gasi si impartasi informatii comune.
Din 260 milioane de utilizatori active ai platformei LinkedIn, sunt sanse mari ca cineva sa intre pe pagina ta pentru a afla mai multe despre tine si despre compania ta. E posibil sa ai clienti, colaboratori, furnizori care doresc sa afle mai multe informatii despre tine sau utilizatori sunt in cautarea de conexiuni noi de business. Este o oportunitate perfecta de a-ti promova imaginea companiei, cat si a brand-ului prin alinierea profilului personal cu imaginea de brand. Este de asemenea un tool extrem de folosit in
campaniile integrate de promovare web sau
social media marketing.
Configurarea si optimizarea profilului:
- Foloseste o fotografie profesionala. Dimensiunea pozei trebuie sa fie intre 200 x 200 px si 500 x 500px. Foloseste o poze de rezolutie buna, realizata profesional. Tine cont de imaginea pe care doresti sa o transmiti: vrei sa fii privit ca un proprietar prietenos sau ca unul foarte serios – acest lucru trebui sa-l transmita si poza de profil.
- Completeaza integral profilul profesional. Pe platforma LinkedIn, nu ai limitari la o pagina; poti scrie despre toata experienta de munca acumulata, include tot ceea ce este relevant pentru imaginea pe care vrei s-o creezi business-ului tau.
- Descrierea. Pentru a da o nuanta personala profilului, este bine sa-ti completezi aria de descriere. Este o zona foarte potrivita in care poti transmite sincer ce inseamna pentru tine acest business si cum ai inceput. Sau daca urmaresti sa obtii conexiuni pentru o cauza anume, aici poti sa scrii despre acest lucru. Descrierea trebuie sa fie scurta si atragatoare.
- Foloseste cuvinte cheie relevante din zona de experienta, dar si in scurta descriere. Unii utilizatori cauta pe cineva cu o anumita expertiza, asa ca incearca sa fii usor de gasit dupa cuvinte cheie.
- Nu folosi expresii generice in tagline, incerca sa scoti brandul in evidenta. In loc de “proprietar de afacere”, scrie si ce fel de afacere detii: “proprietar de service auto”; fii amuzant, dar nu deveni arogant.
- Conexiunile. Unele persoane ezita in a-si crea conexiuni pe LinkedIn. Poti incepe prin a accepta invitatiile altora.
- Recomandari. Testimonialele sau informarea “din gura in gura” au beneficii extraordinare pentru promovarea produselor/serviciilor tale. Acelasi lucru este valabil si pentru tine. Cere celor cu care ai lucrat sau celor care au lucrat pentru tine cat mai multe recomandari.
- Grupuri. Alatura-te grupurilor relevante pentru piata in care activezi. Ulterior, incepe sa postezi continut unic si original de pe blogul companiei tale, comenteaza discutiile de mare popularitate. Apoi selecteaza si continua sa postezi in acele discutii care au avut cel mai bun feedback.
Este o metoda extraordinara de a te pozitiona ca expert in piata in care activeaza compania ta.
Configureaza-ti profilul de LinkedIn astfel incat sa iasa in evidenta. Intotdeauna exista posibilitatea ca cineva sa caute noi oportunitati de business!