Cresterea paginii de facebook – Greseli frecvente

Facebook Marketing - promovare social media

Cresterea paginii de facebook – 4 greseli frecvente

Cu totii gresim uneori, dar oamenii de succes invata din aceste situatii si nu le mai repeta. Marketarea pe Facebook nu reprezinta o exceptie, cu atat mai mult cu cat este un domeniu nou, in continua schimbare si nu e foarte usor sa stii exact care este cea mai potrivita metoda in anumite activitati.  

Mai jos, vom detalia cele mai frecvente 4 greseli care se fac de obicei atunci cand paginile cu profil business incearca sa-si creasca numarul de like-uri si metode de remediere:

  •  Cereti utilizatorilor sa dea like la pagina proprie fara niciun motiv/recompensa.
  • Cereti fanilor actuali sa-si invite prietenii sa dea like fara a le oferi nicio recompensa.
  • Cost mare per like, folosind promovarea prin Facebook Ads 
  • Cumpararea de like-uri.

1. Cereti utilizatorilor sa dea like la pagina proprie fara niciun motiv

Am remarcat de multe ori mesajul “like us on Facebook”  pe site-uri, fluturasi chiar si pe note de plata. Prima reactie este: De ce as face asta? Faptul ca ai o pagina de Facebook, nu implica automat ca oamenii vor da like si o vor vizita. Este o situatie similara cu a avea un site nou sau un magazin offline. Vei primi vizite, doar daca le oferi oamenilor ceva de care ei sa fie interesati.

Remediere

Va fi nevoie sa le oferi utilizatorilor ceva in schimbul like-ului paginii tale Facebook. In final, trebuie sa intelegi ca ei iti dau posibilitatea sa postezi continut in News Feed-ul lor (un spatiu personal) in orice moment doresti. Dar ce anume sa le oferi? Am gasit doua lucruri care functionaza foarte bine:

  • Sansa de a castiga: un concurs este o modalitate foarte atractiva pentru a obtine un like pe pagina ta. Chiar si un premiu mic, de 50 lei, va fi stimulativ pentru a obtine noi like-uri.
  • Cupoanele de reducere sunt foarte populare printre utilizatorii de Facebook. Poti crea un Tab pentru acest cupoane in pagina ta de Facebook, cu un Like-gate (prin intermediul unei aplicatii). 

2. Cereti fanilor actuali sa-si invite prietenii sa dea “like” fara a le oferi nicio recompensa

Ce poate fi mai rau decat sa le ceri unor persosne sa dea like paginii tale? Raspunsul este simplu: sa ceri fanilor actuali sa-si invite prietenii sa dea like paginii tale. Postarea de acest tip este destul de neplacuta pentru utilizatori.

Remediere

Ofera un stimulent fanilor tai pentru a-si invita prietenii. Programele de afiliere sunt o sursa extraordinara de vanzari si clienti pentru foarte multe afaceri. Asa ca  putem sa le folosim pentru a genera cat mai multe like-uri.

De asemenea functioneaza excelent o aplicatie prin care sa oferi utilizatorilor un premiu sau cupon de reducere, sau posibilitatea intrarii intr-un concurs cu tragere la sorti, in schimbul unui numar exact de persoane care sa dea like paginii tale. Poti urmari fanul cu cei mai multi prieteni pentru a vedea cine este cel mai influent.

3. Cost mare per like, folosind Facebook Ads

Facebook Ads este o metoda buna de a obtine like-uri, dar uneori este folosita gresit de marketeri prin plata unei sume prea mari per like obtinut. Chiar daca grupul tau tinta este numeric redus, poti face mai multe lucruri pentru a-ti reduce costul per like.

Remediere

Metoda de scadere a costului per like este identificarea  unui public tinta cu o conversie mai mare si cu un cost mai redus. Acest lucru il obtinem prin testare (A/B testing). Metoda testarii presupune sa cream mai multe variante ale aceluiasi Ad si sa le testam costul si rata de conversie. Daca doresti sa testezi spre exemplu headline-ul unui Ad, creaza doua ad-uri similare ca si imagine si descriere, dar cu headline-uri diferite. In acest fel poti afla daca intr-adevar headline-ul este cel care genereaza diferentele in rata de conversie. Asemanator procedeaza pentru  descriere sau imagini.

4. Cumpararea de like-uri

Topicul despre cumpararea de like-uri pentru pagina de Facebook este dezvoltat pe larg aici.